TEST CONTENT.PHP

Exposición Recuperación de un GRAV

El juliol del 1960, a París, García Miranda, Le Parc, Morellet, Yvaral, Sobrino i García Rossi decideixen fundar el Grup de Recerca d’Art Visual ( GRAV) per desenvolupar una producció emmarcada en l’o p- art i l’a rt c inètic. Van fer diverses exposicions, van publicar manifestos i es van dissoldre el 1968. Dos anys abans l’havia abandonat García Miranda i s’hi havien integrat Demarco i Joël Stein.

Héctor García Miranda (Buenos Aires, 1930-París, 2018) es va formar al seu país i el 1959 arriba a París, on estudia amb Vasarely i Hayter. Del seu pas pel GRAV, José de la Mano exposa tretze obres, datades entre el 1959 i el 1966, que ens acosten a l’etapa geomètrica més intensa de l’artista, a la seva millor versió creativa.

Acrílic sobre tela, taula i tàblex; un collage- taula i un guaix-cartró ens permeten conèixer el seu subtil art geomètric i, alhora, recuperar el nom d’un creador silenciat a tot arreu. Un exemple d’aquest art en moviment: Continuité, 1959, acrílic sobre taula, 62×164’5 cm, reproduït. De la Mano continua netejant la pols del passat!